Logotyp PureQualityLogotyp PureQualityLogotyp PureQualityLogotyp PureQuality
  • Strona główna
  • Funkcja IOD
  • Szkolenia
  • Oferta
    • Funkcja IOD
    • Wdrożenia RODO
    • Wdrożenia ISO
    • Audyty i inspekcje
    • Szkolenia
  • Aktualności
  • O nas
  • Kontakt

Pełnomocnik i Audytor wewnętrzny systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności wg ISO 22000 & HACCP (zdalne)

  • Home
  • Szkolenia

Temat szkolenia:

Pełnomocnik i Audytor wewnętrzny systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności wg PN-EN ISO 22000:2018 & HACCP


Informacje ogólne:

Szkolenie jedyne w swoim rodzaju, bez kompromisów – od początku intensywnie, praktycznie i w małych grupach z dodatkową możliwością indywidualnych konsultacji z ekspertem po szkoleniu (do 2 godzin). 

Szkolenie w kompleksowy sposób przygotowuje do efektywnego pełnienia funkcji audytora systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności i systemu HACCP.

Szkolenie przeznaczone jest dla: Specjalistów, Pełnomocników, Menadżerów ds. kontroli jakości w branży spożywczej; osób pełniących funkcje przewodniczącego zespołu bezpieczeństwa żywności/ przewodniczącego zespołu HACCP lub będących członkami takich zespołów; kandydatów na stanowiska związane z systemem bezpieczeństwa żywności oraz osób, które zainteresowane są przeprowadzaniem audytów wewnętrznych systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności (FSMS)/ systemu HACCP oddzielnie lub w ramach zintegrowanego systemu zarządzania (ISO 9001:2015). Dotyczy to organizacji, które mają już wdrożony system zarządzania, są w trakcie jego wdrażania lub planują wdrożenie/ certyfikację.

Szkolenie przedstawia praktyczne sposoby budowania, dokumentowania, wdrożenia i utrzymania systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności i systemu HACCP oraz pomaga w przygotowaniu się do certyfikacji systemu.

Szkolenie przygotowuje również do samodzielnego planowania, przeprowadzania i dokumentowania wewnętrznych audytów systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności wg normy PN-EN ISO 22000:2018 oraz Systemu HACCP.


Program szkolenia:

Program szkolenia obejmuje między innymi następującą tematykę:

  • ustawodawstwo Unii Europejskiej i Polski w zakresie produkcji spożywczej – wprowadzenie, praktyczne porady;
  • zagrożenia w przemyśle spożywczym;
  • szczegółowe omówienie wymagań normy PN-EN ISO 22000:2018 oraz systemu HACCP – zastosowanie w praktyce;
  • programy wstępne: Dobra Praktyka Produkcyjna (GMP), Dobra Praktyka Higieniczna (GHP);
  • rola Pełnomocnika ds. systemu bezpieczeństwa żywności,
  • planowanie i przeprowadzenie analizy zagrożeń z uwzględnieniem Codex Alimentarius oraz wymagań normy PN-EN ISO 22000:2018 – warsztaty;
  • Plan HACCP, monitorowanie CCP i CP,
  • nadzór nad wewnętrznymi systemami pomiarowymi,
  • laboratoria badawcze – ryzyka, wymagania,
  • dostawcy i odbiorcy,
  • dokumentowanie systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności,
  • certyfikacja systemu zarządzania;
  • terminy i definicje – podstawy audytu wewnętrznego;
  • zasady audytowania, audyt u dostawcy, audyt kliencki;
  • zarządzanie programem audytów;
  • fazy audytu: zainicjowanie audytu, przegląd dokumentacji, przygotowanie audytu; plan audytu;
  • wykonanie audytu w Zakładzie – spotkanie otwierające, komunikacja – praktyczne przykłady jak zacząć i na co zwracać uwagę w trakcie audytu;
  • proces dochodzenia do wniosków z audytu, gromadzenie informacji, rodzaje pytań; ustalenia z audytu – niezgodności;
  • spotkanie zamykające, raport z audytu, działania poaudytowe;
  • ocena audytora – metody oceny;
  • psychologia audytu;
  • ćwiczenia praktyczne;
  • dyskusja oraz wymiana doświadczeń.

Cena szkolenia obejmuje:

  • wykłady i ćwiczenia;
  • profesjonalne i praktyczne materiały szkoleniowe zawierające przykładowe dokumenty;
  • egzamin;
  • certyfikaty Audytora wewnętrznego oraz Pełnomocnika – w języku polskim lub angielskim;
  • dodatkowe 2 godziny indywidualnych konsultacji online z trenerem do wykorzystania w ciągu miesiąca od dnia zakończenia szkolenia.

Trener:

  • Radosław Szczerski – doświadczony wykładowca, audytor i konsultant z zakresu systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności oraz wymagań normy PN-EN ISO 22000, Główny Specjalista ds. Systemów Jakości w Państwowej Inspekcji Sanitarnej, prowadzący program szkoleń na uczelniach wyższych z zakresu bezpieczeństwa żywności pod patronatem Bureau Veritas, posiadający bogate doświadczenie audytorskie i wdrożeniowe z zakresu bezpieczeństwa żywności, którym otwarcie dzieli się w trakcie szkolenia. Od 2004 roku stale współpracuje z Polskim Centrum Akredytacji oraz krajowymi i międzynarodowymi jednostkami certyfikującymi.
Zapisz się

Szczegóły szkolenia:

Cena brutto:
1550 zł brutto
Cena netto:
1260,16 zł netto
Termin szkolenia:
24-03-2023
Godzina rozpoczęcia:
9:00
Czas trwania:
3 dni/ łącznie 21 godz. + 2 godz. konsultacji po szkoleniu
Cena: 1550 zł brutto

Zgłoś się na szkolenie:

  • +48 885 650 850
  • kontakt@purequality.pl
  • Karta zgłoszenia (pdf)
  • Szkolenie prowadzone w trybie wideokonferencji (zdalne)
  • Cena za szkolenie może być zwolniona z podatku VAT jeśli jest finansowana w co najmniej 70% ze środków publicznych i jest usługą kształcenia zawodowego lub przekwalifikowania zawodowego

Miejsce szkolenia:

Szkolenie zdalne

Polska

Polska

View larger map
Directions

Powiązane wpisy

22 stycznia 2022

Pełnomocnik i Audytor wewnętrzny systemu zarządzania w laboratoriach badawczych wg ISO/IEC 17025 (zdalne)


Czytaj dalej
21 stycznia 2022

Specjalista ds. Dobrej Praktyki Laboratoryjnej – GLP – (zdalne)


Czytaj dalej
19 stycznia 2022

Audytor wewnętrzny systemu zarządzania bezpieczeństwem informacji wg ISO/IEC 27001 (zdalne)


Czytaj dalej
Logotyp Pure Quality
  • → Strona główna
  • → Funkcja IOD
  • → Szkolenia
  • → Oferta
  • → Aktualności
  • → O nas
  • → Kontakt
TELEFON

+48 885 650 850

E-MAIL

kontakt@purequality.pl

Polityka prywatności | Polityka cookies | Centrum prywatności
Realizacja: Create WWW - Tworzenie stron internetowych
    Zarządzaj zgodami plików cookie
    Aby zapewnić jak najlepsze wrażenia, korzystamy z technologii, takich jak pliki cookie, do przechowywania i/lub uzyskiwania dostępu do informacji o urządzeniu. Zgoda na te technologie pozwoli nam przetwarzać dane, takie jak zachowanie podczas przeglądania lub unikalne identyfikatory na tej stronie. Brak wyrażenia zgody lub wycofanie zgody może niekorzystnie wpłynąć na niektóre cechy i funkcje.
    Funkcjonalne Zawsze aktywne
    Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
    Preferencje
    Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
    Statystyka
    Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych. Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
    Marketing
    Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.
    Zarządzaj opcjami Zarządzaj serwisami Zarządzaj dostawcami Przeczytaj więcej o tych celach
    Zobacz preferencje
    {title} {title} {title}